<nav id="ezejj"><source id="ezejj"></source></nav>
<button id="ezejj"><label id="ezejj"></label></button>
<td id="ezejj"></td>

<dl id="ezejj"></dl><li id="ezejj"></li>
  • <div id="ezejj"></div>
    
    
  • <i id="ezejj"></i>
  • <th id="ezejj"><legend id="ezejj"></legend></th>

  •  院校  专业  考研成绩查询入口

     400-6300-966

    首页 报考指导 名校备考 复习指南 招生简章 招生目录 参考书目 历年真题 分数线 报录比 成功经验
    您现在的位置: 首页 > 历年真题 > 正文

    2017年考研英语一新题型真题解析

    来源: | 2017-08-28 14:30:51

      以下是中公考研小编为大家整理了2017年考研英语一新题型真题解析,以供广大考生参考,希望对你们有所帮助。

      [A] The first published sketch, "A Dinner at Polar Walk" brought tears to Dickens's eyes when he discovered it in the pages of The Monthly Magazine From then on his sketches, which appeared under the pen name "Boz" in The Evening Chronicle, earned him a modest reputation.

      [B] The runaway success of The Pickwick Papers, as it is generally known today, secured Dickens's fame. There were Pickwick coats and Pickwick cigars, and the plump, spectacled hero, Samuel Pickwick, because a national figure.

      [C] Soon after Sketches by Boz appeared, a publishing firm approached Dickens to write a story in monthly installments, as a backdrop for a series of woodcuts by the then-famous artist Robert Seymour, who had originated the idea for the story. With characteristic confidence, Dickens successfully insisted that Seymour's pictures illustrate his own story instead. After the first installment, Dickens wrote to the artist and asked him to correct a drawing Dickens felt, was not faithful enough to his prose. Seymour made the change, went into his backyard, and expressed his displeasure by committing suicide. Dickens and his publishers simply pressed on with a new artist. The comic novel, The Posthumous Papers of the Pickwick Club, appeared serially in 1836 and 1837 and was first published in book form in 1837.

      [D] Charles Dickens is probably the best-known and, to many people, the greatest English novelist of the 19th century. A moralist, satirist, and social reformer, Dickens crafted complex plots and striking characters that capture the panorama of English society.

      [E]Soon after his father's release from prison, Dickens got a better job as errand boy in law offices. He taught himself shorthand to get an even better job later as a court stenographer and as a reporter in Parliament. At the same time, Dickens, who had a reporter's eye for transcribing the life around him, especially anything comic or odd, submitted short sketches to obscure magazines.

      [F] Dickens was born in Portsmouth, on England's southern coast. His father was a clerk in the British Navy Pay office -- a respectable position, but with little social status. His paternal grandparents, a steward and a housekeeper, possessed even less status, having been servants, and Dickens later concealed their background. Dicken's mother supposedly came from a more respectable family. Yet two years before Dicken's birth, his mother's father was caught stealing and fled to Europe, never to return. The family's increasing poverty forced Dickens out of school at age 12 to work in Warren's Blacking Warehouse, a shoe-polish factory, where the other working boys mocked him as "the young gentleman." His father was then imprisoned for debt. The humiliations of his father's imprisonment and his labor in the blacking factory formed Dickens's greatest wound and became his deepest secret. He could not confide them even to his wife, although they provide the unacknowledged foundation of his fiction.

      [G] After Pickwick, Dickens plunged into a bleaker world. In Oliver Twist, he traces an orphan's progress from the workhouse to the criminal slums of London. Nicholas Nickleby, his next novel, combines the darkness of Oliver Twist with the sunlight of Pickwick. The popularity of these novels consolidated Dickens' as a nationally and internationally celebrated man of letters.

      41.【答案】F

      【解析】排序题关键是收尾相接,要紧紧牢记大纲的考点“一致性和衔接性”。也就是要想选出下一题首先要确定上段的尾句在说什么,做到上一段的尾句和要选择的段落首句衔接。41题取决于给出的首段D选线。D选项起到统领全文的作用,主要对狄更斯进以及他的作品进行了总体的评价和概括:狄更斯对于大多数人来说是英国知名的、伟大的小说家,他是一名道德家、讽刺家以及社会先驱者,他的小说情节曲折、人物性格鲜明,捕捉到了英国社会的全景。那么对于这类人物自传式的文章,后面会先减少其生平。纵观各选项,不难发现F选项首句出现Dickens was born in Portsmouth, on England's southern coast,各位考生要把握was born出生这个关键词。因此,41题选择F选项。

      42.【答案】E

      【解析】要想做出42题,关键是理解41题F选项,尤其是F选项的后面一部分。我们认真研读F选项的后半段一直在介绍狄更斯童年经历中他父亲所起到的作用,介绍他的父亲由于债务被关进了监狱,这给狄更斯带了羞耻感以及后面他在黑工厂做工的经历对他性格的行程都起到了很大的作用。于是我们浏览各选项首句,发现E选项开头Soon after his father's release from prison,出现了很关键的线索词,即他的父亲被释放后,因此E可以接在4题F选项的后面。所以,42题选择E选项。

      43.【答案】A

      【解析】43题取决于42题E选型的尾句,E选项的前半句说狄更斯找到了一份文职的工作,最后一句是At the same time, Dickens, who had a reporter's eye for transcribing the life around him, especially anything comic or odd, submitted short sketches to obscure magazines,大概意思说他开始用语言记录周围的人和生活,尤其是幽默的和奇怪的,形成了一些杂志magazine 中基本的素材梗概sketches,浏览各选项的首句,很容易发现A选项的首句The first published sketch, "A Dinner at Polar Walk" brought tears to Dickens's eyes when he discovered it in the pages of The Monthly Magazine From then on his sketches,考生会发现复现词magazine 和sketches。因此,42题选择A选项。

      44.【答案】C

      【解析】44题取决于43题A选项的尾句,A选项的尾句说道狄更斯用"Boz"这个笔名开始发表文章,并且小有名气,浏览各选项首句,会发现C选项的首句出现了Soon after Sketches by Boz appeared,这里我们会发现他的笔名,原词复现,因此,44题选择C选项。

      45.【答案】G

      【解析】45题还剩最后一个选项G,我们要验证一下G选项是否适合放在最后一段,用什么来验证呢?利用给定的上一段B选项。取决于B选项的尾句,看其是否能与G选项的首句衔接。B选项的尾句在讲狄更斯说的成功,以及他的小说中的人物匹克威多带来的影响和效应。而不难发现G选项的首句复现了Pickwick,而且还有一个时间线索词after。因此,45题选择G选项。

      以上是中公考研为大家准备整理的“2017年考研英语一新题型真题解析”的相关内容。了解更多相关资讯,敬请关注中公考研。另外,为了帮助考生更好地复习,中公考研为广大学子推出2018考研秋季集训营一对一课程保研课程系列备考专题,针对每一个科目要点进行深入的指导分析,还会根据每年的考研大纲进行针对性的分析哦~欢迎各位考生了 解咨询。同时,中公考研一直为大家推出考研直播课堂,足不出户就可以边听课边学习,为大家的考研梦想助力!

      

    【责任编辑:王潇婷】

    热门课程专业课 政治 英语

    猜你需要的课程

    半年集训营
    授课方式 :面授
    简介:半封闭式管理+贴心的教学服务+TOP教学体系

    在线咨询了解详情

    在职考研协议班
    授课方式: 面授
    简介:24小时在线答疑,时间地点自主选!学习管理+生活/心理管理

    在线咨询了解详情

    OL乐学
    授课方式 : 线上面授结合
    简介:专为大三在校生打造:线上网络课程+线下集体面授

    在线咨询了解详情

    西医综合精讲班
    课时 :130
    课程内容:内科学+外科学+病理学+生物化学+生理学+真题详解

    ¥1880.00在线咨询报名入口

    中医综合精讲班
    课时 : 146
    课程内容:基础理论+诊断学+方剂学+中药学+针灸学+内科学+真题

    ¥1880.00在线咨询报名入口

    在职人-协议班
    课时 : 556
    课程内容:政治全程+英语全程+西医综合+真题+复试网课+作文批改

    ¥4040.00在线咨询报名入口

    政治全程加强班
    课时 : 128
    课程内容:五阶段系统提升计划,掌握核心考点,明确命题角度

    ¥980.00在线咨询报名入口

    政治 + 英语(一)全程班
    课时 : 350
    课程内容:带你掌握政治基础知识,快速入门

    ¥1560.00在线咨询报名入口

    政治全程精讲班
    课时 : 128
    课程内容:了解考情,明确复习计划,系统掌握各部分知识点

    ¥1080.00在线咨询报名入口

    英语一全程班
    课时 : 222
    课程内容:五阶段系统提升计划,掌握核心考点,明确命题角度

    ¥980.00在线咨询报名入口

    英语二全程班
    课时 :222
    课程内容:了解考情,明确复习计划,系统掌握各部分知识点

    ¥980.00在线咨询报名入口

    政治 + 英语(二)全程班
    课时 : 350
    课程内容:教你词汇记忆技巧,让你快速入门考研词汇

    ¥1560.00在线咨询报名入口


    热点关注 

    精彩活动 

    考研工具 

    招考信息 

    院校动态| 招简| 目录| 大纲| 分数线| 报录比

    复习备考 

    名校备考 复习指南 参考书目 成功经验 历年真题

    快速查询 

    万赢彩票平台